Gemeenschappelijk Gebruik van bewegingssensoren

Bewegingssensoren, of "bewegingsdetector", zijn elektronische inrichtingen die de aanwezigheid van een indringer te detecteren. Ze worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen van commerciƫle bedrijven aan binnenlandse veiligheid en een aantal industrie. Er zijn vele soorten van bewegingsdetectoren beschikbaar voor bedrijven, woningen, beveiligingspersoneel en mobiele video surveillance-apparatuur.

Bewegingssensor

Een basis bewegingsmelder wordt gebruikt om te detecteren wanneer een persoon of voorwerp in contact met de sensor komt. De detectie wordt bepaald door een schakelaar die de instellingen verandert, zodat de sensor geactiveerd en de spanning wordt gemeten. Als de sensor detecteert een inbraak, zal het in zijn macht en kan een luide pieptoon aan de eigenaar van het probleem te waarschuwen te maken.

Er zijn bewegingsmelders beschikbaar die digitale technologie te gebruiken. Deze kunnen een breed scala aan gevoeligheid. Ze worden vaak gebruikt als back-up verlichting voor perimeter omheiningen of bij ingangen van gebouwen om alert personeel van een inbraak.

Bewegingsdetectoren kunnen worden gebruikt in vele industrieƫn zoals productie, winning en veiligheid. Veel apparaten ook voorzien van een schakelaar, een netsnoer en een batterij. Ze worden gebruikt om belangrijke gebieden van een gebouw of van de fabriek tegen onbevoegde toegang te beschermen.