Bouw

Het verschil tussen handmatige en geautomatiseerde builds

In software engineering is een build in wezen de conversie van broncode naar een zelfstandige, uitvoerbare applicatie of een uitvoer van een eerdere build. Het resultaat is wat gewoonlijk een artefact wordt genoemd. Elke build heeft een duidelijk doel en betekenis.

Meestal komt elke engineer een situatie tegen waarin hij of zij de broncodes wil wijzigen of toevoegingen of verwijderingen aan de code wil doen. Het probleem dat zich voordoet, is beslissen wat voor soort build je moet doen en hoe je het moet doen. Een bekend voorbeeld is wanneer een nieuwe versie van een softwareproduct is uitgebracht en de engineer het product wil updaten met de nieuwste functies. In dat geval is een build misschien wel de gemakkelijkste en snelste manier om de broncode te converteren.

Handmatige builds worden in veel gevallen ook vaak gebruikt, omdat ze zeer betrouwbaar zijn. Handmatige builds omvatten vaak een proces van het schrijven van een reeks instructies voor een softwareprogramma, waarbij elke instructie in zijn geheel door het programma wordt gevolgd. Dit is vergelijkbaar met een geautomatiseerde build, behalve dat de instructies niet geautomatiseerd zijn en dat er een groot aantal variabelen betrokken zijn bij het handmatig bouwen van het programma.

Soms schrijft een programmeur de broncode in een taal die moeilijk te converteren is naar een uitvoerbare vorm en bouwt vervolgens het softwareproduct op basis van deze broncode.