Voordelen Interimkantoor

Interimkantoren zijn een opbrengst voor zowel werkgevers als werknemers. Het biedt werkgevers de kans om flexibelere infectiekracht te werven voor bepaalde doelstellingen en dat op korte termijn. Ook biedt het kantoren de kans om kostbare kennis over verschillende gebieden binnen te halen die mogelijk niet anders kunnen krijgen. Daarnaast biedt het ook andere voordelen aan bedrijven.

Ten eerste, een interim-manager wordt slechts tijdelijk ingehuurd, is deze meer oplossing voor de veranderingen in het bedrijf en beschikbaarheid dan een vaste werknemer. Interim-managers zijn niet bang om nieuwe projecten direct aan te pakken en zullen zich helemaal wijden aan dit project, waarvan de duur bijna altijd vooraf wordt bepaald.

Ten tweede is ook ideaal als bedrijven die capaciteiten nodig hebben, maar geen extra personeel willen nemen. Door zo'n regeling, kunnen ze een specialist inhuren die definitief is aan het project, en slechts een beperkte tijd een betaling uitgevoerd.

Ten slot, door gebruik te maken van een interim-kantoor, kunnen bedrijven hun eigen personeelsbestand behouden. Dit betekent dat de vaardigheden die in dienst zijn genomen kunnen worden bewaard en gespecialiseerd in hun functie, zonder het risico dat ze voor een langere periode niet meer nodig zijn.

Om deze redenen zijn interim beide kantoren een resultaat voor de werkgever als voor de werknemer. Bovendien is het een betere oplossing dan het bieden van extra, vast personeel of een langdurige parttime samenwerking. Daarom is het een slanke keuze voor bedrijven die een bepaalde capaciteit nodig hebben, maar tegelijkertijd ook hun medewerkers zullen behouden.