Drukkerijen: de mogelijkheden en toepassingen

Als je denkt aan drukkerijen, dan denk je waarschijnlijk aan de plek waar je visitekaartjes, flyers van ander drukwerk laten maken. Maar de mogelijkheden van drukkerijen zijn veel groter dan dat. In deze tekst zullen we de verschillende toepassingen van drukkerijen bespreken, van standaarddrukwerk tot speciale druktechnieken.

Standaarddrukwerk

Als we meer dan standaarddrukwerk hebben, dan bedoelen we de basisdingen die je bij een drukkerij kunt laten maken. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, flyers, posters, brochures en briefpapier. Het voordeel van het laten maken van dit soort drukwerk bij een drukkerij is dat u profiteert van de deskundigheid en kennis van de werknemers daar. Zij weten precies hoe ze bijvoorbeeld uw visitekaartjes moeten ontwerpen en drukken, zodat ze er professioneel en aantrekkelijk uit zien.

Groot formaat drukwerk

Maar je kunt bij een drukkerij ook terecht voor grootformaat drukwerk. Daarbij kun je denken aan posters, banners en spandoeken. Deze vormen van drukwerk zijn ideaal als voorbeeld een evenement van beurs organiseert en je wilt vallen met jouw stand van jouw merk. Ook een reclamebord groter dan A3-formaat is iets wat bij een drukkerij kan worden gemaakt.

Speciale effecten

Maar drukkerijen bieden ook tal van mogelijkheden op het gebied van druk met speciale effecten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van metallic, fluo, vernis of een speciale laminatie. Daarnaast is het mogelijk om bijzondere vormen te laten uitsnijden en ook afwijkende formaten zijn vaak geen probleem. De mogelijkheden zijn oneindig en dat maakt het zo interessant om een ​​drukkerij te bezoeken.

Digitaal en offset drukken

Er zijn veel verschillende manieren van drukken. Eén daarvan is digitaal drukken. Dit is een relatief goedkope manier van drukken die vaak wordt gebruikt voor kleinere oplages. Het voordeel van digitaal drukken is dat de kwaliteit van het drukwerk over het algemeen goed is en dat het drukproces snel verloopt.

Naast digitaal drukken is er nog een andere manier, namelijk offset drukken. Bij deze manier van drukken wordt er gebruik gemaakt van een speciale drukplaat die het beeld op papier drukt. Offset drukken is vooral interessant voor grote oplages. Het voordeel van deze manier van drukken is dat de kwaliteit van het drukwerk uitstekend is en dat er gebruik wordt gemaakt van speciale inkten die het drukwerk nog mooier maken.

Binderij

Drukkerijen hebben niet alleen mogelijkheden om te drukken, maar ook op het gebied van binden en afwerken van drukwerk is veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het maken van boeken, brochures en tijdschriften. Maar denk ook aan het produceren van ringbandmappen, notitieblokken en ander kantoorgerelateerd drukwerk. De mogelijkheden op dit gebied zijn net zo gevarieerd en interessant als op het gebied van onderdrukken.

Variabele data printen

De keuze voor een drukkerij kan ook interessant zijn voor grote bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de inlijsten van een heel gebouw met de logo's van bedrijven die er gehuisvest zijn. Maar ook de mogelijkheden van variabele data printen zijn erg interessant voor bedrijven. Zo kunnen met deze technologie gepersonaliseerde facturen, offertes en mailings in één keer worden verzonden zonder dat er handwerk voor nodig is.

Conclusie

Drukkerijen bieden veel meer mogelijkheden dan alleen het drukken van visitekaartjes of flyers. Van grootformaat drukwerk tot speciale effecten, drukkerijen hebben de mogelijkheden om jouw drukwerk op een professionele manier te maken. Of het nu gaat om kleine of grote oplages, standaarddrukwerk of speciale vormen, bij een drukkerij ben je aan het juiste adres voor al jouw drukwerk.